Inklapbare content

Kan ik ook rally rijden zonder de GPS controle app?

Ja dat kan zeker! Je volgt de route volgens het rally boek. De GPS controle app dient enkel ter controle van jouw gereden route en bepaalt de behaalde score. Dus ben je competitief ingesteld? Gebruik dan zeker onze app!

Waarom moet ik kiezen tussen Tour, Sport of Expert?

Wij willen dat iedereen op pad kan met Rally Experience en daarom laten we jou zelf bepalen welk moeilijkheidsniveau je aan kan. Het verschil tussen de niveaus zijn de gebruikte navigatiemethoden. Bij elke Experience staan de gebruikte navigatiemethoden vermeld.

Op welke datum kan ik gaan rijden?

Dat beslis jij helemaal zelf! Juist dat is het unieke van Rally Experience. Rally rijden met de leukste rally routes door heel Nederland op de dag dat JIJ wilt rijden. Houd er wel rekening mee dat de postbode nog komt om je experience box langs te brengen.

Rally Experience, is het een race?

Nee, dit is geen race maar een leuk uitje met je eigen auto! Je rijdt virtueel tegen de uitzetter en moet de route zo precies mogelijk rijden, dus niet zo snel mogelijk.

Waar is de start?

Elke route heeft een specifieke startplaats van waaruit de rally begint. Deze staat op de website bij de route specificatie vermeld en tevens in je te ontvangen routeboek.

Vanaf je woonhuis navigeer je eenvoudig naar de start locatie middels de QR code voorin het routeboek. Via de routeplanner op je telefoon brengt deze je naar de startplaats.

Moet ik thuis blijven voor het ontvangen van de experience box?

Nee dat is niet nodig! De experience box is een brievenbuspakketje en past in elke standaard brievenbus. Mocht je er speciaal voor thuis willen blijven dan kun je middels track & trace precies volgen waar je pakketje blijft.  

Kan ik met meerdere auto's rijden?

Ja, je kan per auto zelfs een ander niveau kiezen! Kies het niveau dat het beste bij de bestuurder en navigator past. Alle etappes van de rally starten en eindigen op dezelfde plek, je komt elkaar dus vaak genoeg tegen tijdens de rally.  

Rijden de verschillende niveaus dezelfde route?

Dat is een goed bewaard geheim, je moet als navigator samen met de bestuurder de meest efficiënte route rijden volgens de verschillende navigatiemethoden. Alle etappes starten en eindigen op dezelfde plek, maar of ze ook via dezelfde route rijden ligt helemaal aan de navigator.

Moet ik ervaring hebben met navigeren?

Ervaring is niet nodig, iedere etappe in de route start met een uitleg van de navigatiemethode. Als je niet te moeilijk wilt beginnen start je met de tour versie.  

Kan ik de routeplanner van mijn telefoon gebruiken?

Dat is niet handig, de routeplanner houdt geen rekening met de manier van navigeren en de regels uit het reglement. Daarnaast heb je de telefoon nodig om de GPS controle app te gebruiken.

Kan iedereen meedoen?

Iedereen met een geldig rijbewijs en een eigen auto kan meedoen. Houd er wel rekening mee dat de routeboeken in het Nederlands gemaakt zijn. De navigator moet in ieder geval de Nederlandse taal beheersen.  

Hoe lang duurt het voordat ik mijn Rally - Experience ontvang?

Wij sturen de Experience box per brievenbuspost naar het opgegeven postadres. Houd dus rekening met 2 à 3 dagen in spanning zitten te wachten.  

Is internet nodig om de Rally - Experience te rijden?

Als je de Experience optimaal wilt beleven is het antwoord ja. De app die nodig is in combinatie met het routeboek werkt via een GPS verbinding. Het kost bijna geen internet, slechts een paar MB's.

Wat heb ik nodig om gebruik te maken van Rally Experience?

Een auto (zelf regelen), een geldig rijbewijs (zelf regelen), een navigator (zelf regelen), de Experience box (regelen wij) met daarin het routeboek en rallygadgets & een opgeladen telefoon voor de GPS controle app.

Moet ik verzendkosten betalen voor het pakket?

Als je bezorgadres een Nederlands adres is dan betaal je niks extra! Wil je de Experience box in België laten bezorgen dan komen er enkele euro's bezorgkosten bij voor onze vrienden van de pakketdienst. Deze worden automatisch bij het afrekenen berekend.

Dit zijn een hoop vragen en antwoorden!

Hopelijk heb je jouw vraag ook beantwoord gekregen en ben je overtuigd van Rally Experience!

Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op!